ויטמינים ותוספי תזונה בקפסולה מג'לטין לא כשר

שאלה: 

יורנו רבינו מה דינןו של קפסולות העשויות מג'לטין מהחי לא כשר ע"פ פסקי הרמב"ם. האם הצורה של קפסולה מהווה שינוי צורה? השאלה נתעוררה כיוון שאשתי זקוקה לתוספי תזונה מסויימים ואחת החברות המובילות בעולם בתחום זה מייצרות קפסולות לא כשרות. לכן אם בעקרון מותר לבלוע קפסולה כזו, אזי עדיף שהיא תשתמש בויטמינים אלו בגלל איכות גבוהה במיוחד של המוצרים. ואם אסור, וודאי שניתן היום למצוא מוצרים מתחרים באיכות פחותה יותר.
תודה

תשובה: 

צריך לברר פרטים מדויקים. אך מבחינה עקרונית, מותר לצורך הבריאות לבלוע דבר איסור שהוא בתוך קפסולה, כך שהחיך לא טועם טעם איסור.

תאריך: 
31/01/08 כ"ד שבט התשס"ח
x

Audio Playlist