כשרות

שאלה: 

שלום לכבוד מארי

האם לדעתך ג׳לטין מופק מעורות חזירים נחשב לדבר מעמיד או שהוא אוסר בנותן טעם

תודה מראש

תשובה: 

הג'לטין המופק מעורות חזירים - אסור, כי לא נעשה ע"י פסילתו מאכילת כלב, דהיינו לא עירבוהו עם חומרים כימים חריפים.

כיוון שתכלית השימוש בו הוא הקרשת התבשיל, והקרשה זו חשובה לתבשיל, הרי הוא בגדר מעמיד, ואסור כדין מעמיד, שאפילו באלף לא בטיל.

לכן יש להשתמש בג'לטין צמחי או מדגים.

תאריך: 
09/08/18 כ"ז אב התשע"ח
תגיות: 
x

Audio Playlist